Direktlänk till inlägg 27 februari 2012
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
½ dl mjölk
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
GLASYR
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
citronskal eller annan dekor
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda sedan i smör, mjölk, citroskal och citronsaft.
Blanda bakpulver och mjöl. Sikta ner det i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda 40 min i 175°c.
Låt svalna i formen 10 minuter, stjälp sedan upp kakan.
Koka upp grädden till glasyren.
Hacka chokladen och rör ner den i grädden.
Låt svalna tills den tjocknar något. Bred över kakan och dekorera med citronskal eller något annat fint!
Naturell yoghurt ca 1,5 tsk vaniljsocker/dl Häll upp yoghurten i en skål. Blanda i vaniljsocker. KLART!! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
|||||||
|