Senaste inläggen

Av pastell - 27 februari 2012 11:59

 
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
100 g mörk choklad

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Häll i chokladen i smeten och rör om.
MUFFINS: Dela upp smeten i 12 muffinsformar. Använd muffinsplåt för finare resultat.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 175 grader.

WHOOPIES: Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper (Klickarna ska ha samma storlek som 5-kronor).Grädda i omgångar i mitten av ugnen ca 10 min.

Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost   
1 msk varmt kaffe


Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost. Rör sist ner kaffet.
Jag använde elvispen när jag skulle blanda ihop allt.
MUFFINS: Bred eller spritsa ut frostingen på muffinsen. Garnera med strössel eller nåt annat fint!

WHOOPIES: Spritsa ut frostingen på undersidan av en kaka, lägg ihop med en annan kaka utan frosting (som en macaron). Spritsa ut en klick frostin på toppen också och dekorera med strössel!

 
 
 

Av pastell - 27 februari 2012 11:15

24 st


200 g smör

1 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

12 dumlekolor

1 ask noblesse (rosa)


  1. Rör ihop smör, socker vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Ställ kallt ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 24 delar och rulla till små bollar. Tryck ner en halv kola i varje form och lägg dem i små folieformar.
  3. Grädda mitt i ugnen i 200°c ca 10 minuter.
  4. Lägg en chokladplatta på varje varm kaka. Låt stelna, eventuellt i kylskåp.
  5. NJUT av dumlekakorna!
Recept: Ann Katrin Ljung
Av pastell - 27 februari 2012 10:07

150 g smör

3 ägg

2 dl socker

½ dl mjölk

rivet skal av 1 citron

2 msk pressad citron

2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

GLASYR

1 dl vispgrädde

100 g mörk choklad

citronskal eller annan dekor



  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda sedan i smör, mjölk, citroskal och citronsaft.

  3. Blanda bakpulver och mjöl. Sikta ner det i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda 40 min i 175°c.

  4. Låt svalna i formen 10 minuter, stjälp sedan upp kakan.

  5. Koka upp grädden till glasyren.

  6. Hacka chokladen och rör ner den i grädden.

  7. Låt svalna tills den tjocknar något. Bred över kakan och dekorera med citronskal eller något annat fint!

Av pastell - 27 februari 2012 09:55



200 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl tropisk juice

2,5 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 krm salt



Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält smöret i micron eller en kastrull.

Bryt chokladen i mindre bitar, ca 1 ruta, och låt smälta i smöret under omröring.

Låt svalna medan du vispar ägg och socker lätt.

Rör ner juicen och därefter chokladsmeten.

Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta ner det i smeten under omröring.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 200°c ca 15 minuter.

Låt svalna lite.

Servera med lättvispad grädde och bär!


 


Ett recept från "BAKA!" jag utvecklat.

Av pastell - 18 februari 2012 08:48

  1 liter bär (helst hallon eller jordgubbar)

  2 msk råsocker

  4 ballerinakex vanilj

  1 burk kesella vanilj


  Strö sockret över bären.

  Krossa kexen grovt och fördela i 4 glas

  Skeda i de sockrade bären.

  Skeda över kesellan och toppa med bär!


recept: MITTKÖK utveckling: jag

Av pastell - 18 februari 2012 08:28

  1 liter bär

  2 msk råsocker

  4 digestivekex

  1 burk kesella


  Strö sockret över bären.

  Krossa kexen grovt och fördela i 4 glas

  Skeda i de sockrade bären.

  Skeda över kesellan och toppa med bär!


recept: MITTKÖK

Av pastell - 16 februari 2012 19:54

3 äggvitor
4 dl vit sirap (2 cups)
¼ tsk salt
2 cups florsocker, 220 gram
1 msk vaniljextrakt, fast jag tog 1 msk hemmagjort vaniljpulver

Gör så här:
  1. Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet i ca 10 min eller tills det har blivit tjockt. Jag körde nog längre än 10 minuter men då vispar jag det i köksmaskinen med en stor ballongvisp och då sköter sig ju vispningen så gott som själv :-)
  2. Sänk hastighet och tillsätt florsockret, kör tills allt är blandat. 
  3. Till sist häller du i vaniljextraktet och blandar in det ordentligt.

Av pastell - 16 februari 2012 19:46

Ett recept jag hittat via Hittarecept.se

Muffins:
125 g smör eller margarin (rumstempererat)
2 dl strösocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl gräddmjölk (grädde + mjölk)
½ liter jordgubbar (helst färska, men frysta funkar bra också)

Vit chokladfrosting:
60 g smör (rumstempererat)
200 g philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
Röd karamellfärg
JordgubbarMuffins:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa det rumstempererade matfettet och sockret ljust och poröst med en elvisp
Tillsätt äggen ett i taget under omrörningen.

Blanda vetemjölet med vaniljsocker och bakpulver.
Blanda gärna med hjälp av en gaffel. 
Rör mjölblandningen i smeten växelvis med gräddmjölken.
Fortsätt vispa tills smeten blir alldeles slät och jämn.
Fördela 2/3 smet i formarna.

Rensa jordgubbarna och dela dem i fyra delar.
Tryck ner ett par delar i varje form.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller 
tills muffinsen fått en fin färg.

Vit chokladfrosting:
Vispa det rumstempererade smöret och philadelphiaosten mjukt.
Rör i någon dl av florsockret och vaniljsockret. 

Bryt chokladen i mindre delar och smält den över vattenbad. 
Låt chokladen svalna innan du rör i den i blandningen. 

Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om frostingen känns för lös.
Under tiden du blandar frostingen kan du tillsätta karamellfärgen.
Dekorera med en hel eller halv jordgubbe på varje cupcake

Du kan eventuellt låta frostingen stå ett tag i kylskåpet innan du spritsar för att få den fastare.

Ovido - Quiz & Flashcards